Gebeurtenis

Tuinarcheologisch onderzoek kasteel van Gaasbeek

waarderend archeologisch booronderzoek, metaaldetectie, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1080320
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080320

Beschrijving

Tuinarcheologisch onderzoek naar aanleiding van de renovatie van de binnentuin. De opgraving met wetenschappelijke vraagstelling in de late 19de eeuw aangelegde neorenaissance binnentuin van het kasteel van Gaasbeek had tot doel na te gaan of er nog sporen aanwezig waren van de oorspronkelijke aanleg.

Aan de hand van vier in diepte beperkte sleufjes, 13 boringen en één vlakgraving op een locatie waar een vroeger tuinornament kan gestaan hebben, was het de bedoeling om specifieke kenmerken van de laat 19de-eeuwse historische tuinaanleg te achterhalen.

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VYNCKIER G., BELLEFROID B. & MEYLEMANS E. 2023: Tuinarcheologisch onderzoek in de binnentuin van het kasteel van Gaasbeek te Lennik (Vl.- Brabant). Eindverslag van een opgraving vanuit wetenschappelijke vraagstelling, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 256, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: https://doi.org/10.55465/XNHX7172


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kasteelstraat 40 (Lennik)
Tuinarcheologisch onderzoek naar aanleiding van de renovatie van de binnentuin leverde sporen op van de vroegere tuinaanleg.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Tuinarcheologisch onderzoek kasteel van Gaasbeek [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080320 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.