Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Hoezekouterdreef

in-situbehoud, landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080431
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080431

Beschrijving

Er zijn in totaal 18 landschappelijke boringen uitgevoerd in het projectgebied.

Er zijn 12 proefsleuven gegraven. De totale oppervlakte van de proefsleuven bedraagt 1663 m² wat overeenkomt met 12,7 %. Echter, uit het proefsleuvenonderzoek is gebleken dat op een groot deel van het plangebied de geplande werken het archeologische niveau uiteindelijk niet zullen bereiken. Binnen het bufferbekken wordt enkel in de centrale zone van 1374 m² gegraven tot op het archeologische niveau en ter hoogte van de werkzones wordt het archeologische niveau niet bereikt. De oppervlakte van de zones waar de geplande werken daadwerkelijk tot op het archeologische niveau gaan, bedraagt slechts 2253 m². Hierdoor is in werkelijkheid een veel groter percentage onderzocht, namelijk 73,8 %.

Auteurs: Verbrugge, Arne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: SOLVA

Bronnen

Bron: VERBRUGGE A. 2023: Aalst Hoezekouterdreef. Nota Landschappelijk bodemonderzoek - 2022L259 & Proefsleuvenonderzoek - 2023A201, SOLVA, Sint-Lievens-Houtem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Frans Roucelstraat, Hoezekouterdreef (Aalst)
Naar aanleiding van de aanleg van een bufferbekken, alsook rioleringswerken werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Hoezekouterdreef [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080431 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.