Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kleine Mechelsebaan

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080465
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080465

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 4 boringen op het terrein voor grondverbetering, en 11 boringen binnen de buffergracht uitgevoerd.

Het proefsleuvenonderzoek werd enkel uitgevoerd ter hoogte van de buffergracht. De totale oppervlakte van de buffergracht bedraagt 3.898m². De drie gegraven proefsleuven hebben samen een oppervlakte van 320m². Dit komt overeen met een dekkingsgraad van 8,21%. Ter hoogte van werkput 1 werden twee kijkvensters geplaatst met een oppervlakte van respectievelijk 30m² en 25m², ter hoogte van werkput 2 werden twee kijkvenster geplaatst met een respectievelijke oppervlakte van 22m² en 37m². Dit brengt de totale onderzochte oppervlakte op 434m², goed voor een dekkingsgraad van 11,13%.

Auteurs: Milis, Sander
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: MILIS S. 2022: Nota Kleine Mechelsebaan Aarschot (provincie Vlaams-Brabant). Deel 1: Verslag van Resultaten, ABO archeologische rapporten 1964.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kleine Mechelsebaan (Aarschot)
Naar aanleiding van rioleringswerken werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kleine Mechelsebaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080465 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.