Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Gudstraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080489
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080489

Beschrijving

Het archeologisch vooronderzoek gebeurde ter hoogte van drie zones : de Gudstraat (zone I), de Koning Albertstraat (zone II) en de Gardebaan (zone III).

Op het terrein aan de Gardebaan zijn 5 landschappelijke boringen uitgevoerd.

Het totale plangebied is 48100 m² waarvan 9691 m² te wijten zijn aan de aanleg van de bufferbekkens. In het programma van maatregelen werden enkel de zones van de geplande bufferbekkens geselecteerd voor het verdere proefsleuvenonderzoek. Er werden in totaal 10 proefsleuven gegraven. De totale oppervlakte van het projectgebied bedraagt 9691m². In totaal is 1183 m² oppervlakte onderzocht via het proefsleuvenonderzoek wat overeen komt met 12 %.

Auteurs: Verbrugge, Arne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: SOLVA

Bronnen

Bron: VERBRUGGE A. & VERBEKE E. 2023: Herdersem Gudstraat - nota, landschappelijk bodemonderzoek - 2022L191 en proefsleuvenonderzoek - 2022L192, SOLVA Archeologierapport nr. 256..
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Beugemstraat, Gardebaan, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Rijgerstraat (Aalst)
Naar aanleiding van de aanleg van drie bufferbekkens werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Gudstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080489 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.