Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Steenstraat

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1080506
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080506

Beschrijving

Voor het landschappelijk bodemonderzoek werden in totaal 7 boringen volgens een grid van 24 meter op 20 meter geplaatst.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden er op het onderzoeksgebied vier proefsleuven aangelegd met één kijkvenster en één dwarssleuf. In totaal werd op deze manier 359 m² van het onderzoeksgebied onderzocht door middel van proefsleuven en kijkvensters. Dit komt overeen met een dekkingsgraad van 12,5%, voldoende om een gefundeerd onderzoek te bereiken.

Auteurs: Pelsmaekers, Sander
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: PELSMAEKERS S. & MILIS S. 2023: Nota Steenstraat te Grimbergen. Deel 1: Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 2011.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Steenstraat (Grimbergen)
Naar aanleiding van de bouw van enkele niet overdekte constructies in functie van waterzuivering in combinatie met een dienstgebouw, wegenis, groenzone en enkele kleinere elementen zoals een wadi, gracht, poel en leidingen, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Steenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080506 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.