Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Wespelaarsebaan

landschappelijk booronderzoek, metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, proefputten i.f.v. steentijdartefactensites, waarderend archeologisch booronderzoek, archeologische veldkartering, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1080554
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080554

Beschrijving

De veldkartering met metaaldetectie werd uitgevoerd in regelmatige raaien met een tussenafstand van 4 m. De raaien zijn NW-ZO georiënteerd, en volgen de lange zijde van het plangebied.

Voor het landschappelijk booronderzoek werden zes boringen geplaatst in een grid van 30 x 30m.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden 41 boringen in een systematisch verspringend boorgrid van 10 x 12 m geplaatst.

Voor het waarderend archeologisch booronderzoek werden 78 boringen in een systematisch verspringend boorgrid van 5 x 6 m geplaatst.

Voor het proefputtenonderzoek werden drie proefputten van 1 x 1 meter groot, onderverdeeld in kwadranten van 0,5 x 0,5 meter in de noordelijke concentratie aangelegd.

In totaal werd ca. 533 m² van het terrein onderzocht in de vorm van drie proefsleuven en een vier kijkvensters. Dit komt neer op ca. 11,7 % van de geplande werken (4552 m²).

Auteurs: Vennekens, Wouter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: VENNEKENS W., PAULUSSEN R., VAN SAMBEEK L., MACHIELS R., VALENTIJN P., LEMAHIEU J., BELIS B. & SIEMONS J. 2022: Wespelaarsebaan, Boortmeerbeek. Een Nota, VEC Nota 916.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Wespelaarsebaan (Boortmeerbeek)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek, veldkartering met metaaldetectie, verkennend archeologisch booronderzoek, waarderend archeologisch booronderzoek, proefputten onderzoek i.f.v. steentijd artefactsites en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Wespelaarsebaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080554 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.