Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Asdonckstraat 31

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080617
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080617

Beschrijving

Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Voor het landschappelijk booronderzoek werden verdeeld over het terrein 5 boringen geplaatst. Er werd gewerkt met een verspringend driehoeksgrid. 
De afstand tussen de raaien bedroeg 40 m, de afstand tussen de boringen in de raaien bedroeg 30 m.

Er werden 3 proefsleuven met een breedte van 2 m gegraven parallel aan de westelijke perceelsgrens. De oriëntatie van de sleuven is quasi noord-zuid. De onderzochte oppervlakte beslaat 594 m², verdeeld over 573 m² in parallelle proefsleuven en 21 m² kijkvenster. Er werd ten opzichte van de voor onderzoek beschikbare oppervlakte een dekkingsgraad van 11,9% bereikt.

Auteurs: De Beenhouwer, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Fodio bvba

Bronnen

Bron: DE BEENHOUWER J. & ARCKENS M. 2022: Nota van het uitgesteld vooronderzoek in Leopoldsburg - Heppen aan de Asdonckstraat 31. Resultaten, Fodio Folio 128.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Asdonckstraat 31 (Leopoldsburg)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Asdonckstraat 31 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080617 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.