Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Lichterstraat

metaaldetectie, houtonderzoek, fysisch-antropologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, archeobotanisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1080633
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080633

Beschrijving

Een grootschalige vlakdekkende opgraving. De grondsporen werden handmatig gecoupeerd, maar grote en diepe (paal)kuilen werden veelal met de minigraver gecoupeerd. Opmerkelijke sporen werden met de hand in kwadranten gecoupeerd. Met de graafmachine werden de waterputten, enkele zeer grote kuilen en brede greppels gecoupeerd/afgewerkt. Het vlak en het stort zijn intensief onderzocht met een metaaldetector.

In het eindverslag worden de sporen en vondsten volledig geanalyseerd, met inbegrip van studies van aardewerk en andere artefacten, archeozoölogie, archeobotanisch onderzoek, houtonderzoek, crematieonderzoek en radiokoolstofdatering.

Auteurs: Van Gils, Marijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: De Vries K.M. & Van Kerkhoven I. (red.) 2023: Leven aan de Lichterstraat tussen IJzertijd en Nieuwe tijd. Een archeologische opgraving te Puurs/Sint-Amands, Lichterstraat, VEC Rapport 149, Geel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Lichterstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080633 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.