Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Diestsestraat 27-31

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080642
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080642

Beschrijving

Binnen het projectgebied werd er eerst een kelderregistratie uitgevoerd. Vervolgens werd er een sloopopvolging uitgevoerd.

Door middel van zeven proefputten werd een oppervlakte van 48 m² onderzocht. De totale terreinoppervlakte bevat 688 m². Dit resulteert in een dekkingspercentage van 7 %. Op basis van de genereerde data kan gesteld worden dat er voldoende informatie verzameld is om een oordeelkundige uitspraak te doen inzake de afwezigheid van relevante archeologische waarden en het kennis- en datapotentieel binnen de contouren van het projectgebied.

Auteurs: Lees, Tom
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Terra Engineering & Consultancy (TEC)

Bronnen

Bron: LEES T., DECRAMER W., DOUCET A. & FENUCCI L. 2023: Nota. Uitgesteld vooronderzoek met ingreep in de bodem Aarschot – Diestsestraat, Terra Engineering & Consultancy nv, Sint-Truiden.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Diestsestraat (Aarschot)
Naar aanleiding van het slopen van bestaande bebouwing, het verwijderen van bestaande kelders en fundering en vervolgens het optrekken van een volledig onderkelderd appartementencomplex, werd er een kelderregistratie, sloopbegeleiding en een proefputtenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Diestsestraat 27-31 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080642 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.