Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Diepenbekerweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080645
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080645

Beschrijving

Naar aanleiding van de bouw van KMO-units met omgevingsaanleg werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Door middel van vier proefsleuven werd een oppervlakte van 1 437 m² onderzocht. Door middel van zes proefputten geplaatst op de lijn van de sleuven werd bijkomstig een oppervlakte van ca. 88 m² onderzocht. In totaal werd er zo 1 525 m² onderzocht. Dit resulteert in een dekkingspercentage van 12,8 % voor het volledige onderzoeksgebied. Het onderbreken van de proefsleuven in de oostelijke zone heeft zodoende geen invloed gehad op het dekkingspercentage. Ondanks dat er een zone van 4 754 m² van het onderzoeksgebied als zwaar verstoord kon aangeduid worden en slechts gedeeltelijk aan de hand van proefsleuven kon onderzocht worden, kan er op basis van de genereerde data gesteld worden dat er voldoende informatie verzameld is om een oordeelkundige uitspraak te doen inzake de afwezigheid van relevante archeologische waarden en het kennis- en datepotentieel binnen de contouren van het projectgebied.

Auteurs: Lees, Tom
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Terra Engineering & Consultancy (TEC)

Bronnen

Bron: LEES T., DECRAMER W. & DOUCET A. 2022: Nota Uitgesteld vooronderzoek met ingreep in de bodem Hasselt – Diepenbekerweg. Terra Engineering & Consultancy nv, Sint-Truiden.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Diepenbekerweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080645 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.