Naar aanleiding van het verbouwen en uitbreiden van een houtopslag met schrijnwerkerij en kantoren en het bouwen van kmo units met vereiste private infrastructuurwerken, werd er een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.
Voor het landschappelijk booronderzoek werden er binnen het plangebied 6 boringen geplaatst.
Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden 43 boringen geplaatst binnen het plangebied.
Voor het proefsleuvenonderzoek werden binnen het plangebied 2 proefsleuven aangelegd met een noordoost-zuidwest oriëntatie. Op deze manier werd er 230 m proefsleuven aangelegd wat overeen komt met 465 m² onderzochte oppervlakte op een totale oppervlakte van 4.500 m². Dit komt overeen met ca.10,2 % van de totale oppervlakte. De proefsleuven werden aangevuld met een tweetal kijkvensters. Deze kijkvensters werden dusdanig aangelegd dat een duidelijk beeld verkregen wordt omtrent de aan- of afwezigheid, bewaring en aard van eventuele archeologische sites. Door de aanleg van de kijkvensters werd een totaal van 12,2 % van het terrein onderzocht.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Gieterijstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080661 (geraadpleegd op ).