Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Slakweidestraat

in-situbehoud, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1080668
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080668

Beschrijving

Naar aanleiding van de bouw van een bedrijfshal inclusief omgevingsaanleg, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Binnen het plangebied is het landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd d.m.v. profielputten, aangevuld met landschappelijke boringen. Er werd 1 raai met 7 profielputten centraal ingepland, met profielputten om de 25 m. Ten noorden en zuiden hiervan werden in 2 boorraaien in totaal 16 boringen gezet.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden dertien oost-west gerichte proefsleuven van ca. 2 m breed gegraven. In totaal werd een dekking gehaald van 4.358 m². Het betreft zo’n 10,7% van het plangebied, voldoende om het archeologisch potentieel ervan te kunnen inschatten en de eventuele aanwezigheid van een archeologische vindplaats te kunnen waarderen.

Om de archeologie in situ te behouden koos de opdrachtgever ervoor om het terrein op te hogen. Hierdoor ontstaat er een minimale buffer van 90 cm tussen de geplande werken en het archeologisch relevante niveau.

Auteurs: Wijnen, Jeroen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: WIJNEN J. & VERRIJCKT J. 2023: Nota landschappelijk bodem-, en proefsleuvenonderzoek Maasmechelen, Slakweidestraat: Verslag van Resultaten. Verrijckt Rapport 1141.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Slakweidestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080668 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.