Gebeurtenis

Vooronderzoek Prosper van Raemdonckstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1080687
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080687

Beschrijving

In totaal werden 9 boorpunten uitgezet in een boorplan. De boorpunten zijn uitgezet volgens een grid van 20x25m.

Bij de uitvoering van het veldwerk werd zo goed als mogelijk het oorspronkelijk voorgestelde sleuvenplan gevolgd. Er werden in totaal, zoals voorgesteld, 5 proefsleuven, al dan niet over hun volledige lengte, aangelegd. Tijdens het onderzoek werden in totaal 5 geregistreerde profielputten aangelegd, volgens een geschrankt patroon. Om het archeologisch potentieel van het terrein beter te kunnen lezen en in te schatten werden twee kijkvensters aangelegd. Tijdens het onderzoek werd een oppervlakte van 741,58 m² opengelegd door middel van proefsleuven en kijkvensters, op een totale oppervlakte van ca. 3191m² te onderzoeken gebied. Uitgerekend komt dit neer op ca. 23% van het te onderzoeken gebied dat werd onderzocht. Hiermee werd de vooropgestelde dekkingsgraadnorm gehaald en zelfs overschreden. Er werd in werkputten 1-5 en de kijkvensters één vlak aangelegd, net onder de A-horizont.

Auteurs: Van Den Berghe, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba

Bronnen

Bron: VAN DEN BERGHE K. & VAN DEN EYNDE M. 2020: NOTA Prosper Van Raemdonckstraat Beveren (Oost-Vlaanderen), VERSLAG VAN RESULTATEN: Landschappelijk booronderzoek & proefsleuvenonderzoek, ADEDE ARCHEOLOGISCH RAPPORT 524, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Prosper Van Raemdonckstraat (Beveren)
Naar aanleiding van de afbraak bestaande bebouwing, nieuwbouw meergezinswoningen met intern wegtacé en ondergrondse parking vond een archeologisch vooronderzoek plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Prosper van Raemdonckstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080687 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.