Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Echellaan 14

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080692
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080692

Beschrijving

Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 8 boringen volgens een verspringend driehoeksgrid van 24 m bij 20 m uitgezet.

De totale oppervlakte van het onderzoeksgebied bedraagt 3.333m². De twee gegraven proefsleuven hebben samen een oppervlakte van 358m². Dit komt overeen met een dekkingsgraad van 10,74%. Ter hoogte van werkput 1 werd één kijkvenster geplaatst met een oppervlakte van respectievelijk 19m², ter hoogte van werkput 2 werden twee kijkvenster geplaatst met een respectievelijke oppervlakte van 18m² en 28m². Dit brengt de totale onderzochte oppervlakte op 423m², goed voor een dekkingsgraad van 12,69%. Gezien het gebrek aan verdere sporen werd besloten geen verdere kijkvensters te plaatsen op het terrein.

Auteurs: Milis, Sander
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: MILIS S. 2023: Nota Echellaan 14 te Bilzen (provincie Limburg). Deel 1: Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1993.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Echellaan 14 (Bilzen)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Echellaan 14 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080692 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.