Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kleibeekstraat fase 2

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080744
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080744

Beschrijving

De totale oppervlakte van het projectgebied bedroeg 6 787,40 m². Door middel van de sleuven met aanvullende kijkvensters werd hiervan in totaal 855,66 m² of 12,61 % onderzocht.

Auteurs: Van Neste, Thierry
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Erfpunt

Bronnen

Bron: VAN NESTE T. & EVAERT R. 2023: Nota Sint-Niklaas – Kleibeekstraat 2021. Proefsleuven en proefputten. Rapporten van Erfpunt – team Onderzoek 264 – deel 2.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kleibeekstraat (Sint-Niklaas)
Naar aanleiding van de oprichting van een school, werd een bijkomend proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Het project werd opgedeeld in twee fasen. In een eerste fase werd er al een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch onderzoek, en een proefsleuvenonderzoek in het noordelijk deel van het projectgebied uitgevoerd. Hier zijn alleen de resultaten van het bijkomend proefsleuvenonderzoek van de tweede fase ter hoogte van het zuidelijk deel van het projectgebied opgenomen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Kleibeekstraat fase 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080744 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.