Gebeurtenis

Vooronderzoek Jules Leroystraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080756
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080756

Beschrijving

Het plangebied werd verkend door middel van vier proefsleuven. Drie noordwest-zuidoost gerichte parallelle en continue proefsleuven (Werkput 1-3) werden aangelegd binnen het areaal van de eigenlijke weide gesitueerd tussen de Kerkwijk en de Dorpsplaats. 
De vierde proefsleuf werd aangelegd net buiten de afbakening van de weide, langs de oostkant van de Kerkwijk, ter hoogte van de huidige groenzone met speeltuin (Werkput 4). Dit gedeelte bevindt zich onmiddellijk ten oosten van het oostkoor van de parochiekerk en dus mogelijk ter hoogte van het voormalige kerkhof-areaal. 
De proefsleuven werden aangelegd conform de Bijzondere Voorwaarden gekoppeld aan de vergunning (2016/361).
De proefsleuven werden aangelegd over het volledige oppervlak van de betrokken percelen. De afstand tussen de proefsleuven bedraagt niet meer dan 15m en de proefsleuven hebben een standaardbreedte van 2m. 
Hierbij wordt 10% geëvalueerd door middel van proefsleuven in een vast grid en 2,5% door middel van kijkvensters en/of dwarssleuven. Deze moeten voldoende groot zijn om de onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden. 
In het totaal werden vier kijkvensters bijkomend aangelegd ter evaluatie. 

Auteurs: Coenaerts, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: COENARTS J. 2017: Archeologische evaluatie van het bodemarchief te Wulpen, Kerkwijk (Koksijde), ABO archeologische rapporten 249, Gent.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Jules Leroystraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080756 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.