Gebeurtenis

Opgraving Zelemsebaan 23

in-situbehoud, archeologische opgravingen
ID
1080931
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080931

Beschrijving

De werfbegeleiding had plaats ter hoogte van het gebouw waar een brandweg wordt aangelegd. De maximale ingreep bedraagt 40 cm onder het vloerniveau. Door middel van een graafmachine zijn de vloerplaten gesloopt. Daarna is de bodem onder de vloerplaat afgegraven tot het niveau van de geplande werken.

Lokaal zijn de aanwezige funderingen verwijderd. In totaal is ca. 302 m2 opengelegd in één vlak.

Slecht op een locatie, ter hoogte van profiel P3, werd de C-horizont bereikt, de rest van het vlak kenmerkt zich door de aanwezigheid van verstoringen die zich aftekenen in de Ap1-horizont.

In het zuidelijke deel van het onderzoeksgebied is een recente beerput aanwezig; deze werd afgetopt en volgestort met grond. De kelder in het
noordelijke deel is niet volledig uitgehaald: de muren zijn afgetopt op de hoogte die noodzakelijk was voor de werken en de vloerplaat is behouden.

Auteurs: Heirbaut, Elly
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: Heirbaut E.N.A. & V. Vandenbussche 2023: Werfbegeleiding aan de Zelemsebaan in Meldert. Archeologierapport, Zandhoven.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Zelemsebaan 23 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080931 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.