Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Meerskant

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080938
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080938

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 8 in plaats van 11 boringen uitgevoerd. Drie boringen werden gestaakt door ondoordringbaar puin of betonverhardingen.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden in totaal 12 noordoost-zuidwest georiƫnteerde proefsleuven aangelegd. De advieszone voor verder vooronderzoek had een oppervlakte van ca. 18135m2. In totaal werd ca. 1783m2 (10%) onderzocht door middel van proefsleuven en kijkvensters. Er kon een goede inschatting gemaakt worden van het archeologisch potentieel van het plangebied, dat in dit geval duidelijk negatief bleek te zijn.

Auteurs: Acke, Bert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P. & DEBRABANDERE S. 2023: Nota Deinze Meerskant. Verslag van Resultaten, A&B archeologie, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Meerskant (Deinze)
Naar aanleiding van de aanleg van een melkveestal (serrestal), een loods met kantoorruimte en bergruimtes en voederopslag, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Meerskant [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080938 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.