Gebeurtenis

Toevalsvondst Jan Baptist Eeckhoutskaai 12

toevalsvondsten
ID
1080953
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080953

Beschrijving

Deze toevalsvondst is geen TV in de strikte zin van het woord omdat het gaat om een gebouwtje dat nog in opstand is.
Het gebouw situeert zich ten westen van het zogenaamde schipperskerkje ter hoogte van de Jan baptist Eeckhoutskaai (perceel 54A). Qua bouwvolume en de gebruikte materialen (Doornikse kalksteen en baksteen) lijkt het om een vrij gelijkaardige constructie te gaan.

Na contactname met de eigenaar is er zicht op wat het project inhoudt. Dit gebouw zal gesloopt worden. Daarom zullen een archeoloog en een landmeter de muurresten komen documenteren (inmeten, 3D-registratie…).
De timing is echter belangrijk. Er is de voorbije maanden een boom gedeeltelijk terecht gekomen op het gebouw wat naar veiligheid toe enkele ingrepen vraagt. De boom zal bv. verder omgezaagd en verzaagd worden, maar dit kan/mag pas gebeuren na het broedseizoen van de vogels die op het perceel hun nesten hebben. M.a.w. voor 1 juli kunnen er geen activiteiten doorgaan.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/43070
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Jan Baptist Eeckhoutskaai 12 (Oudenaarde)
Naar aanleiding van het bouwrijp maken van een terrein gelegen tussen de Dokter Honoré Dewolfstraat en de Jan Baptist Eeckhoutskaai werd door een passant een gebouwtje opgemerkt dat qua afmetingen en bouwtechnisch sterke parallellen vertoonde met het ten westen gelegen zogenaamde 'Schipperskerkje'. Als gevolg hiervan werd een vondstmelding gedaan bij het agentschap Onroerend Erfgoed, waarna registratie volgde van dit gebouwtje.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Jan Baptist Eeckhoutskaai 12 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080953 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.