Gebeurtenis

Toevalsvondst Haezeweidestraat 20

luchtfotografisch onderzoek, fysisch-antropologisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, toevalsvondsten
ID
1080961
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080961

Beschrijving

Ruben Willaert nv – in opdracht van het agentschap Onroerend Erfgoed – voerde het terreinonderzoek uit op woensdag 23 juni 2021. 

Over een oppervlakte van zo’n 4m² werd het terrein onderzocht. De werkput werd manueel uitgegraven en het vlak verder manueel vrijgemaakt en opgekuist. 

De berging van de menselijke resten vond plaats volgens de aanwijzingen van fysisch antropoloog Katrien Van de Vijver (KBIN). Zij voerde ook de archeo-antropologische detailstudie uit.

Auteurs: Verdegem, Simon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/8691
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: VERDEGEM e.a. 2023: Toevalsvondst langs de Haezeweidestraat in Langemark-Poelkapelle (W.-Vl.) Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr. 280, Brussel
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Haezeweidestraat 20 (Langemark-Poelkapelle)
Op 17 juni 2021, tijdens het plaatsen van een regenwaterput langs de Haezeweidestraat te Langemark-Poelkapelle, werden menselijke resten gevonden. De vondst werd gemeld aan CO7. De intergemeentelijke archeoloog Jan Decorte deed dezelfde dag nog de nodige vaststellingen. Hij meldde de vondst als een toevalsvondst bij het agentschap Onroerend Erfgoed.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Haezeweidestraat 20 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080961 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.