Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Ambachtenstraat 3

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080970
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080970

Beschrijving

Voor het onderzochte terrein werden twee archeologienota's opgemaakt, één voor de sloop en één voor de nieuwbouw. Aangezien de advieszones aan elkaar grenzen werd geopteerd om het proefsleuvenonderzoek op beide terreinen te combineren en deze op hetzelfde moment uit te voeren. De resultaten van dit onderzoek werden gebundeld en gerapporteerd in deze nota.

Er werden in totaal negen proefsleuven / werkputten aangelegd en drie kijkvensters voor een totale oppervlakte van 1.047,37 m2. Door de nog aanwezige parking kon een oppervlakte van ca. 590 m2 niet onderzocht worden. Bijgevolg werd een oppervlakte van 8.477 m2 onderzocht, goed voor een dekkingsgraad van 12,39%.

Auteurs: De Witte, Ann-Sophie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: DE WITTE A.-S. 2023: Nota Eeklo, Ambachtenstraat 3. Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 2491.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ambachtenstraat 3 (Eeklo)
Naar aanleiding van de sloop van bestaande bebouwing en het optrekken van nieuwe fabrieksgebouwen voorzien van omliggende verharding en groenzone, werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Ambachtenstraat 3 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080970 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.