Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Doregem 90

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080989
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080989

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden vijf manuele boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m.

Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 321 m². Dit is 9,90 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 24 m². Dit is 0,74 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 10,64 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd.

Auteurs: Bruggeman, Jordi
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: BRUGGEMAN J. & REYNS N. 2023: Nota Bornem – Doregem 90. Rapporten All-Archeo bv 1706, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Doregem 90 (Bornem)
Naar aanleiding van de sloop van bestaande bebouwing, rooien van bomen en de realisatie van een verkaveling bestaande uit vier loten met bijhorende wegenis, nutsleidingen en omgevingsaanleg, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Uit het proefsleuvenonderzoek blijkt duidelijk dat er ter hoogte van het onderzoeksgebied enkel archeologische sporen aanwezig zijn uit de nieuwe tot de nieuwste tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Doregem 90 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080989 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.