Gebeurtenis

Prospectie Strand Oosteroever - Spinoladijk II

niet-systematische veldkartering
ID
1080998
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080998

Beschrijving

Van maart 2013 tot juli 2014 prospecteerden personeelsleden van het VLIZ geregeld het strand van oostende - Oosteroever met het oog op de detectie van archeologisch, geologisch en biologisch interessant materiaal. Dit onderzoek verliep in de zone van het strand tussen het nieuwe oosterstaketsel van Oostende en het vierde strandhoofd (ca. 1,25km x 0,3km).

De gerecupereerde collectie werd onderzocht en verwerkt in een rapport voor het IWT SBO Project SeArch. Archeologisch erfgoed in de Noordzee.

Auteurs: Demerre, Ine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: PIETERS M., DEMERRE I. & VAN HAELST S. 2014: Archeologische resultaten van de VLIZ-prospecties op het strand Oostende-oosteroever in 2013-2014. Een eerste analyse. Bijlage bij Werkpakket 1.2.1.B. Onderzoeksrapport voor het IWT SBO Project 120003 SeArch. Archeologisch erfgoed in de Noordzee. Ontwikkeling van een efficiënte evaluatiemethodologie en voorstellen tot een duurzaam beheer in België
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: https://www.vliz.be/projects/sea-arch/sites/sea-arch.be/files/public/docs/resultaten/Strandprospecties%20Oostende%20oosteroever_WP1.2.1B_Annex.pdf

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Prospectie Strand Oosteroever - Spinoladijk II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080998 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.