Gebeurtenis

Prospectie strand Raversijde I

systematische veldkartering
ID
1081000
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081000

Beschrijving

Gedurende 10 dagen en een 3-tal aanvullende dagen werd een systematische strandprospectie uitgevoerd. Dit onderzoek verliep in de zone van het strand van Raversijde, tussen strandhoofd 18 en 24 (ca. 2 km) over gelijkmatige raaien die zich uitstrekten tot een breedte van ca. 200-250m. Met behulp van een hand-GPS werden de ingezamelde vondsten gelokaliseerd.

Auteurs: Demerre, Ine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DEMERRE I., PIETERS M. & VAN HAELST S. 2016: Stand van zaken van de Archeologische Kennis en Onderzoek van de site Raversijde-Strand. State-of-the-art about the archaeological knowledge and research of the site Raversijde-Beach. Werkpakket 1.2.1.B. Onderzoeksrapport voor het IWT SBO Project 120003 SeArch. Archeologisch erfgoed in de Noordzee. Ontwikkeling van een efficiënte evaluatiemethodologie en voorstellen tot een duurzaam beheer in België.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: https://www.vliz.be/projects/sea-arch/sites/sea-arch.be/files/public/RAPPORT_RAVERSIJDE_STRAND_20170221.pdf en https://www.vliz.be/projects/sea-arch/sites/sea-arch.be/files/public/Annexen%20rapport%20Raversijde%20strand.pdf

Bron: interne documentatie
Type: archief
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zeedijk (Middelkerke), Zeedijk (Oostende)
Vondsten van een systematische strandprospectie.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Prospectie strand Raversijde I [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081000 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.