Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kerkstraat

landschappelijk booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1081016
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081016

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 8 boringen in een verspringend driehoeksgrid van 30 x 30 m geplaatst.

In het oostelijke en centrale deel van het onderzoeksgebied, waar een gaaf bodemprofiel aanwezig was, werd het verkennend archeologisch booronderzoek over een oppervlakte van ca. 2500 m² uitgevoerd. In deze zone werden in totaal 21 megaboringen geplaatst.

Auteurs: Vanaenrode, Willem
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: VANAENRODE W., STEEGMANS J. & DRIESEN P. 2023: Nota Heusden-Zolder. Verbouwing van een hoeve en nieuwbouw van vijf vakantielogies. Deel I: Verslag van resultaten, ARON rapport 1289.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kerkstraat 96 (Heusden-Zolder)
Naar aanleiding van het verbouwen van een bestaande hoeve en de nieuwbouw van vijf vakantielogies inclusief omgevingsaanleg, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een verkennend archeologisch booronderzoek uitgevoerd. Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek werden geen lithische artefacten noch andere archeologische indicatoren aangetroffen die wijzen op de aanwezigheid van een steentijdartefactensite.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Kerkstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081016 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.