Gebeurtenis

Opgraving Boeschepestraat 10

archeologische opgravingen
ID
1081025
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081025

Beschrijving

Het plangebied kon in een enkele werkput worden blootgelegd en geregistreerd. In totaal werd 147 m² onderzocht. Er werden drie vlakken aangelegd. De werkput werd opgedeeld in vakken. Het muurwerk zorgde er namelijk voor dat er steeds afgebakende zones binnen de werkput ontstonden. Het vlak lag hoger ter hoogte van de straatkant en helde af richting het zuidoosten. De hoogte van het eerste vlak bedroeg aan de straatkant ca. +19,58 m TAW. Het zuidoostelijk deel van het terrein werd aangelegd op ca. +19,00 m TAW. Het maaiveld was gelegen tussen de +20,3 m en +19,8 m TAW. Hierbij lag de straatkant hoger ten opzichte van de achterzijde van het terrein. Algemeen werd het eerste vlak op ca. 0,8 m diepte onder het maaiveld aangelegd. Ter hoogte van de coupes op kuilen S1030 en S1029 werd een tweede en vervolgens ook een derde vlak geregistreerd.

Auteurs: De Herdt, Toon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: DE HERDT T. 2023: Archeologierapport opgraving Poperinge, Boeschepestraat 10, BAAC Vlaanderen Rapport 2305, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Boeschepestraat 10 (Poperinge)
Naar aanleiding van de bouw van een nieuw administratief gebouw van het VBS Sint-Benedictus aan de Boeschepestraat 10 in Poperinge vond een archeologisch onderzoek plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Boeschepestraat 10 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081025 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.