Gebeurtenis

Vooronderzoek Leuvensesteenweg 639

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1081200
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081200

Beschrijving

Ter hoogte van de Leuvensesteenweg 639 in Kortenberg werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd, dat bestond uit een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. In de westelijke deelzone werden tien boringen geplaatst in een grid met een resolutie van 10m bij 12m. De gebruikte (combi)boor is van het type Edelman en heeft een boorkop van minstens 12 cm. Van elke relevante aardkundige eenheid of antropogene laag werd een volledig boorprofiel bekomen en een volume sediment opgeboord en ingezameld dat representatief is voor de desbetreffende aardkundige eenheid of antropogene laag. De inzameling gebeurde gescheiden per aardkundige eenheid of antropogene laag.

Er werden in de oostelijke zone zeven proefsleuven aangelegd voor een totale oppervlakte van 451 m2. De proefsleuven werden aangelegd met behulp van een kraan op rupsbanden van 21 ton met een gladde graafbak van 2,00 m. Zes sleuven hadden een oriƫntatie van west naar oost. de meest westelijke sleuf werd van noord naar zuid aangelegd. Gelet op de slechte bewaringstoestand van het terrein werden enkele sleuven onderbroken aangelegd.

Auteurs: Hazen, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: HAZEN P., STEENHOUDT M. & DEVRIENDT I. 2023: Nota Kortenberg, Leuvensesteenweg, BAAC Vlaanderen rapport 2539, Evergem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Leuvensesteenweg 639 (Kortenberg)
Er werden geen archeologisch relevante sporen of indicatoren aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vooronderzoek Leuvensesteenweg 639 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081200 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.