Gebeurtenis

Opgraving Korte Mooiaardstraat

fysisch-antropologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1081251
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081251

Beschrijving

Tijdens het onderzoek bleek al snel dat het vooropgestelde plan van aanpak ietwat moest worden aangepast. De oppervlakte van de werkputten werd ietwat aangepast om efficiƫnt alle afgegraven grond te kunnen afvoeren. Bijkomend werd Werkput 5 uitgebreid naar zo goed als de volledige zone van de voorziene werfbegeleiding (afgezien van een gebied van 1862,9 m2). Ook diende voor een zone van 6141 m2 een tweede vlak te worden aangelegd. Ook de zone van de coupe op de Heirweg viel iets kleiner uit dan aanvankelijk gepland.

Auteurs: Lefere, Marie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: LEFERE M. e.a. 2023: Seulestraat (Heuvelland, West-Vlaanderen). Rapportering opgraving. Deel 2: verslag van resultaten van de opgraving, Sint-Miechels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Korte Mooiaardstraat (Heuvelland)
Naar aanleiding van de geplande realisatie van een ontsluitingsweg met bijbehorende landschappelijke inkleding te Nieuwkerke (gemeente Heuvelland) werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Korte Mooiaardstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081251 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.