Gebeurtenis

Vooronderzoek Dorpskring 19-20

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081328
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081328

Beschrijving

Ter hoogte van de Dorpskring 19/20 in Lubbeek werd een vooronderzoek uitgevoerd dat bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Tijdens het landschappelijk werden verspreid over het terrein 7 boorpunten uitgezet. De boringen werden gezet met behulp van een edelmanboor (diameter 7cm). Vervolgens werd overgeschakeld naar een proefsleuvenonderzoek. Er werden 10 proefsleuven/proefputten aangelegd. De putten werden in het noorden uitgegraven, de sleuven zowel in het noorden als in het zuiden. De sleuven waren 2m breed en hadden voornamelijk een oriƫntatie van west naar oost.

Auteurs: Claessens, Sara; Van Liefferinge, Nick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN LIEFFERINGE N. & CLAESSENS S. 2023: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Dorpskring te Lubbeek, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Dorpskring 19-20 (Lubbeek)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek kon werd een archeologische vindplaats vastgesteld. De sporen worden voorlopig in de 18de tot 19de eeuw en de Romeinse periode gedateerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vooronderzoek Dorpskring 19-20 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081328 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.