Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Stationstraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081340
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081340

Beschrijving

Er werden in totaal 3 succesvolle boringen uitgevoerd. De boring in het noordelijk deel van het plangebied ter hoogte van boorpunt 4 kon niet uitgevoerd worden vanwege ondoordringbaar puin in de ondergrond.

De totale oppervlakte van het projectgebied bedraagt ca. 4550m2. Heel het terrein was vrij en goed toegankelijk. In het noordelijk deel waren nog enkele struiken aanwezig waardoor sleuf 5 ingekort werd. Deze zone maakt slechts een heel beperkt deel uit van het plangebied, waardoor het uitvoeren van sleuven binnen deze zone niet noodzakelijk was om gefundeerd antwoord te kunnen geven op de diverse vraagstellingen. Van het projectgebied werd 442m2 (10%) onderzocht door middel van proefsleuven en kijkvensters.

Auteurs: Acke, Bert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., WYNS G. & FONTEYN P. 2023: Nota Sijsele Stationsstraat. Verslag van Resultaten, Acke & Bracke bvba, 9180 Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Stationsstraat (Damme)
Naar aanleiding van de bouw van twee appartementsgebouwen met bijhordende wegenis, nutsleidingen en omgevingsaanleg, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Er kwamen sporen aan het licht waarvan de meerderheid in de Romeinse periode tot volle/late middeleeuwen te dateren zijn. Daarnaast werden nog enkele grachten aangetroffen die te relateren zijn aan perceelsgrachten zoals te zien op enkele 19de-eeuwse kaarten.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Stationstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081340 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.