Gebeurtenis

Opgraving en werfbegeleiding Hof van Hertoginnedal

archeologische opgravingen, controle van werken
ID
1081599
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081599

Beschrijving

De archeologische werfbegeleiding vond plaats in het voorjaar van 2019. Binnen de voor werfbegeleiding geselecteerde zone van 1660 m2 werden uiteindelijk zes werkputten opgegraven die samen goed waren voor 1207 m2. Een deel hiervan bevond zich binnenin de schuur, een deel in openlucht. In de buitenzone werd een aaneengesloten zone opgegraven, voorafgaand aan de eigenlijke werkzaamheden.

Auteurs: van der Waa, Marjolein
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Archeoworks

Bronnen

Bron: VAN DER WAA M. e.a. 2023: Een opgraving binnen de vierkantshoeve het Pachthof te Tervuren Eindverslag van de archeologische begeleiding, KU Leuven archeoworks.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Moorselstraat 149-151 (Tervuren)
De vierkantshoeve die teruggaat tot in de 13de eeuw, bestaat uit een boerenburgerhuis, een stal, een langschuur en een dienstgebouw. Dit ensemble werd omgebouwd tot een cohousing project waarbij de bestaande gebouwen werden gerenoveerd en nieuwe wooneenheden werden gebouwd langs de onbebouwde noordzijde van het perceel. De bijhorende bodemingrepen werden archeologisch begeleid.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving en werfbegeleiding Hof van Hertoginnedal [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081599 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.