Gebeurtenis

Vooronderzoek Strijdersstraat

verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081641
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081641

Beschrijving

Ter hoogte van de Strijdersstraat 58 in Boutersem werd een vooronderzoek uitgevoerd. Als eerste onderzoeksstap werden verspreid over het terrein 6 landschappelijke boringen gezet. Het landschappelijk bodemonderzoek door middel van boringen werd uitgevoerd met een edelmanboor met een kop van 7 centimeter. De boorstalen werden geregistreerd en ingemeten.

Vervolgens werd over het volledige terrein een verkennend archeologisch booronderzoek uitgevoerd. Er werd een boorgrid van 10 bij 12 meter gebruikt, waarbij 10 meter de afstand is tussen de raaien en 12 meter de afstand tussen de boringen binnen een raai.

Tenslotte werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dat bestond uit 4 parallelle sleuven van 2 meter breed, met een oriƫntatie van oost naar west. De sleuven werd aangevuld met twee kijkvensters.

Auteurs: Verbeelen, Giel
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: GEELEN N., WIJNS D. & CLAESEN J. 2023: Nota met ingreep in de bodem. Boutersem - Strijdersstraat, ARCHEBO-rapport 2023A296, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Strijdersstraat 58 (Boutersem)
Er werden geen archeologisch relevante sporen aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Strijdersstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081641 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.