Gebeurtenis

Archeologische opgravingen Zeutestraat 1

radiokoolstofdatering, materiaalstudie, vlakdekkende opgravingen
ID
1081756
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081756

Beschrijving

Naar aanleiding van de uitbreiding van een melkveebedrijf werd een vlakdekkende opgraving uitgevoerd aan de Zeutestraat in Sint-Amands. Het veldwerk vond plaats van 6 januari 2021 tot en met 10 maart 2021. In de werkputten werd in totaal 7.180 m2 opgegraven in één vlak. Bij de aanleg van de werkputten werd rekening gehouden met de drie zones vastgesteld op basis van de resultaten van het proefsleuvenonderzoek. In de noordwestelijke zone van het opgravingsterrein bleek nog riolering aanwezig. Bij het aanleggen van de werkput werd hiermee rekening gehouden en voldoende afstand bewaard. Dit verklaart waarom een klein deel van het terrein in deze zone niet onderzocht is. In de oostelijke en zuidwestelijke zones konden de archeologische verwachtingen zodanig bijgesteld worden dat de geringe kennisvermeerdering die verder onderzoek binnen deze zone zou opbrengen niet langer de kosten voor dat onderzoek kon verantwoorden. Naar aanleiding daarvan werd tot de vrijgave van een groot deel van het onderzoeksgebied overgegaan.

Auteurs: Reusens, Rani; Coremans, Liesbeth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: Coremans L. & Reussens R. 2023: Opgraving van een terrein aan de Zeutestraat in Puurs, LAReS-Monografie 12, Halle-Zoersel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Vooronderzoek Zeutestraat

Zeutestraat (Puurs-Sint-Amands)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zeutestraat 1 (Puurs-Sint-Amands)
De opgraving aan de Zeutestraat te Puurs leverde sporen op uit de metaaltijden, de Romeinse en de postmiddeleeuwse periode.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgravingen Zeutestraat 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081756 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.