Gebeurtenis

Opgraving Hoogstraatsesteenweg

vlakopgravingen, metaaldetectie
ID
1081758
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081758

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkavelingsaanvraag werd een vlakopgraving uitgevoerd in zeven werkputten. Per werkput is één vlak aangelegd. Lokaal is een tweede vlak aangelegd ter controle of alle sporen wel zichtbaar waren op het eerste vlak, wat in één werkput tot enkele nieuwe sporen leidde. Bij elk vlak werd de bodem afgezocht met een metaaldetector. Alle sporen zijn gecoupeerd, getekend en afgewerkt, met uitzondering van de waterkuil. Dit spoor bevond zich ter hoogte van een zone die niet onderzocht kon worden omdat een bomenrij er behouden zou worden.

Auteurs: Van Gils, Marijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Heirbaut E.N.A. & Jennes N. 2023: Aan de randzone van een nederzettingsterrein. Opgraving aan de Hoogstraatsesteenweg in Rijkevorsel, LAReS-Monografie 4, Halle-Zoersel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hoogstraatsesteenweg (Rijkevorsel)
Een vlakdekkende opgraving naar aanleiding van een verkavelingsaanvraag heeft nederzettingssporen opgeleverd uit de ijzertijd en middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Hoogstraatsesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081758 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.