Gebeurtenis

Opgraving Kasteel van Horst-fase 4

thermoluminescentiedatering, radiokoolstofdatering, bouwhistorisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1081766
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081766

Beschrijving

Door middel van verscheidene prospectieputten werd ter hoogte van de noordoost- en noordvleugel, de noordwestelijke vleugel, alsook ter hoogte van de nog aanwezige ronde toren, de aard en diepte van de buitenfundering nagegaan.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Vander Ginst V., Van Roy J. & Yperman W. 2023: Eindverslag: De archeologische opgravning aan het kasteel van Horst - onderzoek buitenfundering, Studiebureau Archeologie Archeo-Rapport 572, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Horststraat 28 (Holsbeek)
In het verleden werden meerdere onderzoeken uitgevoerd op het domein van het Kasteel van Horst en dit zowel binnen als buiten de kasteelmuren. Tijdens fase 4 van de restauratiewerkzaamheden werd een voorafgaand opgravingsproject uitgevoerd naar de aard en diepte van enkele specifieke delen van de buitenfundering van het kasteel van Horst. Dit onderzoek kadert in een stabiliteitsonderzoek van het kasteel.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Kasteel van Horst-fase 4 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081766 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.