Gebeurtenis

Vooronderzoek Veldstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1081841
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081841

Beschrijving

Tijdens het booronderzoek werden in 4 van de 5 boringen een AC profiel aangetroffen waarbij een lage kans is op het verder aantreffen van steentijd artefactensites. De proefsleuven toonden een gelijkaardige bodemopbouw. Op basis van deze profielen kan er besloten worden dat het projectgebied in het verleden werd afgegraven. Er werden dan ook geen archeologische sporen aangetroffen, buiten enkele recente kuilen. Een vervolgonderzoek werd dan ook niet nodig geacht aangezien het potentieel voor kennisvermeerdering te klein is.

Auteurs: Delistavros, Jane
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: CLAESEN, J., GEELEN, N. EN WIJNS, D. 2023: Nota met ingreep in de bodem. Begijnendijk – Veldstraat, ARCHEBO rapport 2023F90, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Liersesteenweg (Begijnendijk)
Naar aanleiding van een omgevingsvergunning heeft ARCHEBO bvba een archeologienota opgemaakt voor een projectgebied tussen de Veldstraat en de Liersesteenweg te Begijnendijk.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Veldstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081841 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.