Gebeurtenis

Vooronderzoek Kapelhof 26

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081860
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081860

Beschrijving

Tijdens het vooronderzoek, aan de hand van proefsleuven, werden in totaal 5 proefsleuven en twee kijkvensters aangelegd. Er werd afgeweken van het vooropgestelde plan door de aanwezigheid van een aantal (te behouden) bomen. In de oostelijke helft van het projectgebied zijn resten (bodemsporen en vondstmateriaal) van een (groter) nederzettingsterrein met woonplaatsen uit de volle middeleeuwen (950-1200 n.C.) aanwezig. In de westelijke helft van het terrein werden geen archeologisch relevante bodemsporen aangetroffen. De geplande werken (verkaveling met bouw van twee woonhuizen) zullen ingrijpen op een archeologisch relevant bodemarchief dat in het geval van verder onderzoek (opgraving) een substantiƫle datawinst zal opleveren. Daarom wordt een vervolgonderzoek aanbevolen in de vorm van een opgraving.

Auteurs: Van Liefferinge, Nick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: VAN LIEFFERINGE, N., 2023: Nota: Resultaten van het archeologisch vooronderzoek aan de Kapelhof te Heusden-Zolder, Studiebureau Archeologie bvba, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Kapelhof 26 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081860 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.