Gebeurtenis

Archeologische opgravingen Voochtstraat 6

archeozoölogisch onderzoek, zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, dendrochronologisch onderzoek, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1081882
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081882

Beschrijving

Naar aanleiding van een nieuwbouwproject werd een archeologische opgraving uitgevoerd aan de Voochtstraat in Mechelen. Het betrof een site met complexe verticale stratigrafie. Het onderzoeksterrein werd opgedeeld in vijf werkputten. Elke werkput werd onderzocht met een opgravingsvlak per archeologisch relevant niveau. Het ging in totaal om een oppervlakte van 1681 m2. Dit was iets meer dan de oorspronkelijke te onderzoeken zone, omwille van de aanleg van een fundering voor de torenkraan die buiten de geadviseerde zone aangelegd werd.

Auteurs: Bruggeman, Jordi; Reyns, Natasja; Coremans, Liesbeth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: Bruggeman J., Coremans L. & Reyns N. 2023: Eindverslag archeologische opgraving Mechelen-Voochtstraat, Bornem.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Voochtstraat 6 (Mechelen)
De archeologische resten aan de Voochtstraat bestonden uit sporen van bewoning, bebouwing en landindeling. De oudste sporen dateerden uit de late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgravingen Voochtstraat 6 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081882 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.