Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Appèlstraat 1-3

onderzoek van gewervelde diersoorten, zaden- en vruchtenonderzoek, in-situbehoud, materiaalstudie, dendrochronologisch onderzoek, vlakdekkende opgravingen
ID
1081899
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081899

Beschrijving

Archeologisch onderzoek naar aanleiding van de bouw van twee assistentie-flatgebouwen.

Het veldwerk werd in één aaneensluitende periode uitgevoerd, van 25 augustus 2020 tot en met 23 september 2020. Op 25 en 26 augustus werden de bovenste puinlagen onder begeleiding van een archeoloog afgegraven. Deze puinpakketten hadden een lokale dikte tussen 50 en 80 cm en waren te vermoedelijk te linken aan de opruimingsacties die binnen het plangebied plaatsgevonden hebben na WO I. Deze puinhoudende lagen werden afgevoerd om zo een werkvlak voor de toekomstige bouwwerkzaamheden te kunnen creëren.
Na het afronden van de afgraving van de puingronden kon de effectieve opgraving op 27 augustus aanvatten. Omwille van praktische overwegingen, met name vooral de stockage van de uitgegraven grond, werd besloten het terrein in twee delen op te graven die verder onderverdeeld werden in deelzones.

Auteurs: Van Remoorter, Olivier
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: VAN REMOORTER O. 2022: Eindverslag opgraving Ieper-Appèlstraat 1-3, BAAC Vlaanderen Rapport 2075, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Proefputtenonderzoek Appèlstraat

Appèlstraat 1-3 (Ieper)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Appèlstraat 1-3 (Ieper)
Naar aanleiding van de bouw van een flatgebouw werd in de Appèlstraat te Ieper een proefputtenonderzoek en opgraving uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Appèlstraat 1-3 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081899 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.