Gebeurtenis

Vooronderzoek Holdestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1081958
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081958

Beschrijving

In het Programma van Maatregelen van de archeologienota werd in eerste instantie een landschappelijk bodemonderzoek geadviseerd om de bodemopbouw in kaart te brengen en de bewaringsgraad ervan te bepalen. Indien het landschappelijk bodemonderzoek de aanwezigheid van steentijdgevoelige lagen bevestigt, moest een verkennend booronderzoek volgen om de aan- of afwezigheid van een steentijd artefactensite vast te stellen. Indien geen steentijdgevoelige lagen worden aangetroffen in het landschappelijk bodemonderzoek, dient een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd te worden om inzicht verschaffen in de aard, datering en bewaring van (een) eventueel aanwezige sporensite(s). Er werden tijdens deze onderzoeken geen archeologische sporen aangetroffen. Bijgevolg werd een vervolgonderzoek niet geadviseerd.

Auteurs: De hooghe, Glenn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DE HOOGHE, G., DE JAEGER, C., PYPE, P., 2023: Nota Lichterveldestraat, Holdestraat en Moskostraat te Ardooie (prov. West-Vlaanderen), ABO archeologische rapporten 2129, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Knijffelingstraat (Ardooie)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor infrastructuurwerken langsheen de Lichterveldestraat, Holdestraat en Moskostraat te Ardooie werd door ABO nv in 2020 een archeologienota opgemaakt.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Holdestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081958 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.