Gebeurtenis

Werfbegeleiding Sint-Theobalduskapel

in-situbehoud, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, metaaldetectie, controle van werken, archeologische opgravingen
ID
1081983
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081983

Beschrijving

Naar aanleiding van het geplande stabiliteitsonderzoek van de Sint-Theobalduskapel aan de Tilburgbaan te Brecht, vond een archeologische opgraving in de vorm van een werfbegeleiding plaats met het oog op wetenschappelijke vraagstelling. Het archeologisch veldwerk werd uitgevoerd op maandag 12 juni 2023. Tijdens het onderzoek werden enkel manuele graafwerkzaamheden uitgevoerd. De rond de kapel gelegen kasseien werden door de aannemer verwijderd, waarna de putjes in functie van het stabiliteitsonderzoek manueel door de aanwezige archeologen werden uitgegraven. Deze putjes werden uitgegraven tot een diepte onder de fundering, zodat de fundering goed geregistreerd kon worden. Er werd gestreefd naar behoud in situ. Metaaldetectie werd uitgevoerd door het veldwerkteam.

Auteurs: Pepermans, Jeska; van Baal, Mitchell; Verrijckt, Jeroen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: van Baal M., Pepermans J. & Verrijckt J. 2023: Brecht, Sint-Theobalduskapel: Eindrapport van een archeologisch onderzoek met oog op wetenschappelijke vraagstelling ter hoogte van de Sint-Theobalduskapel te Brecht, Beerse.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Sint-Theobalduskapel [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081983 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.