Gebeurtenis

Vooronderzoek Meibosstraat 33

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082061
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082061

Beschrijving

Naar aanleiding van een herontwikkeling van een terrein langs de Meibosstraat in Torhout werd een archeologisch proefsleuvenonderzoek uitgevoerd in uitgesteld traject. Het proefsleuvenonderzoek moest een gebied met oppervlakte van 7969m2 evalueren, waarvan 3423m2 vrij toegankelijk was. De andere zones waren uit de verkaveling gestoten (de centrale te behouden boerderij met tuin, de tuinzone in het noordwesten en de te behouden bomen). Er werden 10 proefsleuven aangelegd.

Er zijn geen relevante sporen aangetroffen. De oudste sporen zijn hoogstens enkele honderden jaren oud, wat aantoont dat er geen relevante archeologische vindplaats binnen het projectgebied is aangetroffen. Ook de bodemkundige waarnemingen tonen aan dat het terrein onderhevig is geweest aan vrij ingrijpende antropogene handelingen. Er wordt na dit vooronderzoek geen archeologische kenniswinst meer verwacht binnen het plangebied.

Auteurs: Malfliet, Lisa
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

Bronnen

Bron: MALFLIET, L., HOORNE, J., DE LOGI, A., 2023: Torhout – Meibosstraat, De Logi & Hoorne bv, Adegem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Meibosstraat 33 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082061 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.