Gebeurtenis

Vooronderzoek Stenenbrugstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1082070
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082070

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek vond plaats op 12 oktober 2023. De oppervlakte van het projectgebied bedraagt ca. 3671 m2. In totaal werd hiervan ca. 637 m2 onderzocht, hetgeen neerkomt op 17,35 % van het projectgebied. Er werden twee kijkvensters aangelegd om de schijnbare afwezigheid van archeologische sporen te bevestigen. De top van de C horizont is overal sterker gebioturbeerd. De werkputten werden daarom iets onder de overgang tussen de Ap en de C horizonten aangelegd, om de leesbaarheid van de bodem te verbeteren. Er werden geen archeologisch relevante sporen gevonden. Aangezien er geen archeologisch waardevolle sporen werden aangetroffen is vervolgonderzoek niet noodzakelijk. Het potentieel voor kennisvermeerdering is nihil.

Auteurs: Geelen, Niels
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: GEELEN, N., WIJNS, D., CLAESEN, J., Nota met ingreep in de bodem. Lanaken - Stenenbrugstraat, ARCHEBO rapport 2023I55, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Stenenbrugstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082070 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.