Gebeurtenis

Vooronderzoek Stedebeekpad Hoogstraat 15 LOT1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082198
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082198

Beschrijving

Het onderzoek werd uitgevoerd op 12 oktober 2023. Er werden 3 werkputten aangelegd voor een totale oppervlakte van 21 m2. De proefsleuven werden aangelegd met behulp van een kraan op rupsbanden van 21 ton met een gladde graafbak van 1,80 m. Tijdens dit onderzoek werden sporen, voornamelijk kuilen maar potentieel ook een waterput, aangetroffen die vermoedelijk in de Romeinse periode en de middeleeuwen te dateren zijn.
Ook op het terrein net ten zuiden van ervan werden immers reeds vele sporen uit deze perioden aangetroffen. Het lijkt er dus op dat deze site zich verder noordwaarts uitstrekt. Wegens het gezien de geplande werken niet mogelijk is om de sporen in situ te bewaren dringt een archeologische opgraving zich op.

Auteurs: Janssens, Niels
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: JANSSENS, N., 2023: Nota Oudenburg, Hoogstraat-Stedebeekpad LOT 1 Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 2638, Evergem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Stedebeekpad Hoogstraat 15 LOT1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082198 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.