Gebeurtenis

Vooronderzoek Vrijheid

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1082236
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082236

Beschrijving

Er zijn in totaal drie proefsleuven aangelegd over het beschikbare terrein, waarvan één proefsleuf ook een kijkvenster had. Daarnaast is er ook nog een proefput aangelegd. De teelaarde is laagsgewijs verwijderd, waarbij de grond steeds is afgezocht naar vondsten. Deze zijn echter niet aangetroffen. Onder de teelaarde werd de C-horizont zichtbaar, waarin zich de sporen aftekenden. Ook op dit niveau is de bodem afgespeurd naar vondsten. In de recente verstoringen zijn hier en daar enkele baksteenfragmenten herkend, die niet ingezameld zijn omwille van de recente datering van deze verstoringen. In twee sporen werden vondsten aangetroffen en ingezameld. Het vlak is op dit niveau aangelegd.

Er is door omstandigheden minder opengelegd dan 12,5% van het oppervlak, maar de aangelegde proefsleuven en volgsleuf zijn een voldoende steekproef om inzicht te krijgen in de bodemopbouw en de aan- dan wel afwezigheid van archeologische sporen om de onderzoeksvragen goed te kunnen beantwoorden. Uit deze proefsleuven en volgsleuf is gebleken dat het terrein enkele archeologisch relevante sporen bevat.

Auteurs: Heirbaut, Elly
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: HEIRBAUT E., BECKERS C., MONDEN A. 2023. Vooronderzoek aan de Vrijheid te Arendonk. Deel I, Halle-Zoersel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Deroissart 23 (Arendonk)
In functie van een verkavelingsaanvraag in het centrum van Arendonk, langsheen Vrijheid is er een archeologienota opgesteld.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Vrijheid [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082236 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.