Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Kristalpark Spoorwegovergang

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082246
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082246

Beschrijving

Tijdens het uitvoeren van het proefsleuvenonderzoek werd het terrein wandelend geprospecteerd. Binnen de grenzen van de te onderzoeken zones werden geen oppervlaktevondsten ingezameld. Wel werden aan het oppervlak dagzomende concentraties van paleolithische, epi-paleolithische en mesolitische stenen artefacten vastgesteld op en rond de weg die net binnen de uiterst zuidelijke omheining omheen het PRB-terrein gelegen is. De sleuven werden machinaal tot net onder de teelaarde uitgehaald, beschreven en gefotografeerd. Na afronding van het onderzoek werden de grondplannen van de sleuven, door een externe landmeterexpert ingemeten. Het proefsleuvenonderzoek leverde zowel voor zone 1 als voor zone 2 archeologische geen sporen of vondsten op.

Auteurs: Wesemael, Elke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: WESEMAEL, E., 2008: Prospectie met ingreep in de bodem naar aanleiding van wegenaanleg op het industrieterrein Balendijk Kristalpark – fase III te Lommel., ARON rapport 40, Sint-Truiden.
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Kristalpark Spoorwegovergang [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082246 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.