Gebeurtenis

Kapelstraat

metaaldetectie, vlakdekkende opgravingen
ID
1082299
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082299

Beschrijving

De opgraving is uitgevoerd van dinsdag 9 tot en met woensdag 10 mei 2023. Het terrein werd opengelegd in twee werkputten. Deze werden aangelegd door middel van een rupskraan met een gladde kraanbak van 2 m breed. De teelaarde werd laagsgewijs verdiept tot op het archeologisch leesbaar niveau. In dit geval betrof het twee vlakken: In eerste instantie werd het vlak aangelegd de top van de C-horizont. Daar waar het vlak minder goed leesbaar was door de aanwezigheid van veel bioturbatie, werd gekozen om hier een tweede vlak aan te leggen. Bij het verdiepen van de teelaarde werd elke laag afgespeurd op eventuele vondsten.
Twee zones (59 m2 & 23 m2) konden niet onderzocht worden. Dit omdat er in het zuidwestelijke deel al een diepe put werd gegraven voor aanvang van de opgraving, om zo een aansluiting van waterafvoer op de beek te creëren. Hier werd het archeologisch niveau reeds verstoord. In het noordoostelijke deel was grondstockage aanwezig.

Er werd tevens intensief gezocht met een metaaldetector.

Auteurs: van Baal, Mitchell
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN BAAL M., BOUCKAERT K. & VERRIJCKT J. 2023: Opgraving Rotselaar, Kapelstraat: Eindverslag van een opgraving ter hoogte van de Kapelstraat te Rotselaar, Rapport nr. 1442, Beerse.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kapelstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082299 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.