Gebeurtenis

Opgraving Kasteel de Renesse II

radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1082325
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082325

Beschrijving

Archeologisch onderzoek naar aanleiding van de heraanleg van het binnenplein in verharding en plaatsing nieuwe regenwaterputten.

Het archeologisch veldwerk liep van 24 januari t.e.m. 3 februari 2022. Het vlak werd onder permanente begeleiding van een erkend archeoloog aangelegd. Rekening gehouden met grondverzet werd de kernzone van het onderzoeksgebied initieel in vier werkputten verdeeld. Echter omwille praktische overwegingen en veranderingen in deze aanpak door het grondverzet, werd er geopteerd voor één werkput. Bij de aanleg van de werkput werd een overlap voorzien tussen de zones met hoog potentieel en de zones met ofwel reeds onderzochte secties en zwaar verstoord door recente nutsleidingen. Op deze manier kon de aan- of afwezigheid van archeologische sporen vastgesteld worden in twee vlakken. In tegenstelling tot de vooropgestelde drie eerdere werkputten waar reeds een ‘afwijking’ werd aangetoond. De aanleg in twee vlakken had geen impact op de archeologische evaluatie.

Auteurs: Dirix, Evelien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DIRIX E. 2023: Archeologische opgraving Kasteel de Renesse te Malle, eindverslag, ABO Archeologische Rapporten 1878, Hasselt.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Kasteel de Renesse II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082325 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.