Gebeurtenis

Opgraving Molenstraat

houtonderzoek, dendrochronologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, zaden- en vruchtenonderzoek, archeobotanisch onderzoek, radiokoolstofdatering, metaaldetectie, materiaalstudie, palynologisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1082326
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082326

Beschrijving

Het onderzoek kon nagenoeg volledig worden uitgevoerd conform de regels geformuleerd in de Code van Goede Praktijk en de maatregelen geformuleerd in de nota (nota ID 13747 en ID 13748) waarvan akte werd genomen. De opgraving werd uitgevoerd in 21 parallelle werkputten. Werkput 21 staat haaks op de rest, dit was de toegangszone die tot het einde van de opgraving onaangeroerd bleef.

In de zuidoostelijke hoek van het terrein werd een tweede vlak aangelegd. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werd hier het vlak verkeerd (te ondiep) aangelegd. Tijdens de opgraving werd in eerste instantie op dit vlak aangelegd, maar na registratie van het (sporenloos) vlak werd verdiept tot het juiste correcte vlak.

Auteurs: De Raymaeker, Annelies
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: De Raymaeker A. & L. Engels 2023: Archeo-rapport 578 Eindrapport: De archeologische opgraving aan de Molenstraat te Ravels, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Molenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082326 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.