Gebeurtenis

Opgraving Elverdingestraat 2-4

materiaalstudie, archeozoölogisch onderzoek, bouwarcheologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1082327
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082327

Beschrijving

De vlakdekkende opgraving vond plaats op een gedeelte van het projectgebied waarbij 657 m2 werd onderzocht. De aangetroffen gebouwresten werden in detail onderzocht waarbij de bouwevolutie van de aangetroffen woningen werd nagegaan. Uit vijf contexten werden stalen geselecteerd waarop een 14C-datering werd uitgevoerd. Het aangetroffen dierlijk botmateriaal uit de verschillende sporen kreeg een eerste evaluerende analyse en interpretatie. Voor het aardewerk werd per spoor een eerste basisverwerking uitgevoerd, waarbij de verdeling van de verschillende aardewerksoorten is nagegaan.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Galloo M. & Bruyninckx T. 2022: Archeologische opgraving. Verslag van resultaten. Eindverslag Ieper Elverdingestraat (prov. West-Vlaanderen), Rapport 2022/06, Ingelmunster. 2022/06, Ingelmunster.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Elverdingestraat 2-4 (Ieper)
Naar aanleiding van de bouw van twee meer- en één eensgezinswoning in de binnenstad van Ieper, werd na een positief vooronderzoek (één proefsleuf en 3 proefputten) overgegaan tot een vlakdekkende opgraving. De site kent een complexe stratigrafie, waarbij het overgrote deel van de sporen te dateren is in de middeleeuwse periode, de nieuwe en nieuwste tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Elverdingestraat 2-4 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082327 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.